Zbulo të panjohurën

A iu pëlqen femrave seksi më shumë se meshkujve?

Pyetja shumë-vjeçare, kujt i pëlqen seksi më shumë? Femrave apo meshkujve?

Ju nuk mund të matni “shtytjen seksuale” drejtpërdrejt, kështu që studimi shqyrtoi një gamë të gjerë të masave të përfaqësimit, shkruan “Unherd”.

Studiuesit zbuluan se burrat kishin më shumë “mendime, fantazi dhe zgjime spontane” seksuale – për shembull, një studim që ata shikuan raportoi se “pothuajse të gjithë burrat (91%) por vetëm gjysma e grave (52%) përjetuan dëshirë seksuale disa herë në javë ose më shumë ”, transmeton lajmi.net.

“Frekuenca e dëshiruar e seksit” e burrave ishte gjithashtu më e lartë, gjatë gjithë jetës së një marrëdhënieje.

Një studim zbuloi se “gratë vazhdimisht raportonin se ishin mjaft të kënaqura me sasinë e seksit që kishin në martesat e tyre, por burrat mesatarisht dëshironin për rreth një rritje prej 50% ”, një tjetër që“ shumica e burrave (60%) por vetëm një pakicë e grave (32%) thanë se do të preferonin të bënin seks më shpesh ”.

Dhe burrat masturboheshin më shpesh. Autorët pranojnë se kjo mund të jetë për shkak të mosmiratimit shoqëror të masturbimit femëror, transmeton lajmi.net.

Por ata gjithashtu argumentojnë se masturbimi mashkullor dekurajohet po aq sa femra – “kjo do t’ju bëjë të verboheni”, e kështu me radhë – dhe theksojnë se djemtë kishin më shumë të ngjarë ta kishin “zbuluar vetë”, që do të thotë se nuk është se djemtë po “mësohen” se si ta bëjnë këtë dhe vajzat jo.

“Kushdo që dëshiron të masturbohet ndoshta mund të kuptojë se si ta bëjë këtë”, thonë ata.

Gratë janë më të gatshme të shkojnë pa marrëdhënie seksuale: sidomos, klerikët femra bëjnë më mirë duke iu përmbajtur zotimeve të tyre. Dëshira seksuale shfaqet më herët tek djemtë sesa tek vajzat, pavarësisht se vajzat zakonisht arrijnë pubertetin dhe pjekurinë fizike seksuale më herët se djemtë, transmeton lajmi.net.

Burrat fillojnë seks me partnerët e tyre rreth dy ose tre herë më shpesh, dhe e refuzojnë atë më rrallë. Një studim eksperimental kishte “një person mesatarisht tërheqës, të seksit të kundërt” që u afrohej burrave dhe grave dhe ofronte seks atë mbrëmje; 100% e grave refuzuan, krahasuar me vetëm 25% të burrave.

Gratë kishin afërsisht dy herë më shumë gjasa të raportonin mungesë interesi seksual, mungesë zgjimi gjatë seksit ose mungesë kënaqësie gjatë seksit. Burrat kishin rreth 30% më shumë gjasa sesa gratë (61% në 47%) të dëshironin seks “shumë më shumë” ose “pak më shumë” shpesh sesa e marrin aktualisht. /Lajmi.net/