Zbulo të panjohurën

CNN: Joe Biden është presidenti i 46-të i SHBA-ve

Joe Biden është presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, sipas projeksioneve të CNN-it.

Joe Biden do të bëhet presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara, sipas projeksioneve të CNN, pasi një fitore në shtetin ku ai lindi e vendosi atë mbi 270 votat elektorale të nevojshme për të fituar.

Me 20 votat elektorale të Pensilvanisë, Biden tani ka një total prej 273 votash elektorale.

Para se të bëhej i nominuari për president i Demokratëve, Biden shërbeu si nënkryetar nën ish Presidentin Barack Obama. Ai është gjithashtu senatori më jetëgjatë i Delaëare.

Gjatë gjithë fushatës së tij, Biden ka argumentuar se “shpirti i kombit” është në rrezik dhe ka premtuar se ai do të kërkojë të shërojë një vend të thyer nga presidenca e Trump.