Zbulo të panjohurën

Fshati “i braktisur” i Dua Lipës

Vendbanimi i boshatisur në Komunën e Pejës tashmë njihet me emrin Lipë, emri i cili përkon me mbiemrin e këngëtares me famë botërore Dua Lipa, fshat ky që deri në vitet e 90-ta ishte njohur me emrat Nikucaj dhe Kalajë.

Banori nga ky fshat Rexhë Hysenaj i lindur e rritur në këtë vend tregon për mënyrën e jetesës në Lipë.

Ai tha se ” kur kam qenë fëmi këtu kanë qenë rreth 50 shtëpi, dhe shkolla e cila tani nuk funksionon ” tha Rexhaj

Ne si bashkëqytetarë të Dua Lipës jemi krenar për arritjen e saj”, tha RexhajReklamë

Ky vend është braktisur nga shumë banor, pjesa më e madhe e të cilëve janë zhvendosur në Pejë.