Gazeta Insajderi ka siguruar emrat e kandidatëve të Nismës që janë dënuar me aktvendim të plotfuqishëm në tri vitet e fundit dhe që iu ndalohet të kandidojnë për deputetë.

Mes 12 emrave që s’do të jenë në listën e Nismës, janë edhe Endrit Shala, shef i grupit parlamentar të kësaj partie në legjislaturën e fundit. Shala është dënuar me aktivendim të plotëfuqishëm me 18 korrik 2019.

Po ashtu, është edhe ministri në detyrë i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, i cili është dënuar me 30 tetor 2018.

Më poshtë emrat e 12 të dënuarve të Nismës të cilët nuk mund të kandidojnë për deputetë:

1.   z. Vesel Krasniqi, i denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P 3364/2018  të dates: 30.10.2018

2.  z. Besnik Berisha, i denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, PKR 310/2016  të dates: 14.06.2018,

3.   znj.Filloreta Bytyçi, e denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P 379/2018  të dates: 13.11.2019,

4.   znj. Valentina Alijaj, e denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P 450/2019  të dates: 30.09.2019,

5.   z.Xhafer Berisha, i denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P -1371/2018  të dates: 08.03.2019,

6.   z.Aziz Thaçi, i denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P-101/2018  të dates: 11.04.2019,

7.   z.Musa Fetahaj, i denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P-363/2018  të dates: 09.04.2019,

8.   z.Hasime Daka, i denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P-2080/2016  të dates: 12.06.2018,

9.    z.Fatmir Gërdellaj, i denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P-1793/2017  të dates: 25.06.2018,

10.   z.Vehbi Avdullahaj, i denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P 717/2016  të dates: 08.08.2018,

11.   z.Endrit Shala, i denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P 197/2018  të dates: 18.07.2019,

12.   z.Ardian Nokaj, i denuar me Aktgjykim të Plotfuqishem, P 514/2009  të dates: 17.05.2019.  /Insajderi.org