Zbulo të panjohurën

Kjo ishte fjala e fundit që la amenet Ibrahim Rugova para 16 viteve (Video)

Sot janë bërë 16 vite nga vdekja e ish-presidentit, Ibrahim Rugova.

Ai vuante nga një sëmundje e rëndë e cila ishte edhe vdekjeprurëse për të. Rugova vuante nga kanceri në mushkri.

Edhe pse ishte diagnostifikuar më këtë sëmundje, Rugova nuk e ndali aktivitetin e tij politik, duke i prirë delegacionit kosovar në negociatat për pavarësinë e Kosovës.

Ndonëse sëmundja e kishte quar në prag të vdekjes, Rugova sipas djalit të tij, Mendimi nuk dorëzohej. Ish presidenti shpresonte se do ta kalojë edhe këtë sfidë dhe ishte i bindur se do jetë sërish në gjendje t’i prij delegacionit kosovar në negociatat që zhvilloheshin në Vjenë.

Mendimi, djali i madh i presidentit ka treguar cila ishte fjala e fundit e Rugovës. “Fjalët e tij të fundit janë kanë me shku në Vjenë…”, ka thënë Mendimi. /Magazina.al/