Zbulo të panjohurën

Kosova vendosi kufizime të reja, qytetarët nisen drejt Shqipërisë për të kaluar fundjavën

Pas masave të reja kufizuese që ka ndërmarrë Qeveria e Kosovës, kosovarët janë drejt Shqipërisë për të kaluar fundjavën.


Sipas disa fotografive të publikuara në rrjetet sociale, shihet se në vendkalimin kufitar në Morinë tashmë janë krijuar radhë të gjata.

Ndryshe, Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që në fundjavë të u ndalohet veprimtaria e të gjitha subjekteve afariste dhe bizneseve, qendrave tregtare e rekreative, supermarketeve, subjekteve që ofrojnë shërbimet e gastronomisë (restorantet, kafiteritë dhe të ngjashme) në tërë territorin e Republikës së Kosovës, prej orës 20:00, më 06/11/2020 (e Premte) deri më 09/11/2020 (e Hëne) në orën 05:00.

Po ashtu, Qeveria ka vendosur që të fut në karantinë shtatë komuna për: Prishtinën, Fushë Kosovën, Gjilanin, Obiliqin, Gjakovën, Podujevën dhe Shtimen.

Në komunat e lartë cekura ndalohet hyrja/dalja e qytetarëve dhe automjeteve private prej orës 20:00 të dt.06/11/2020 deri në orën 05:00 të dt. 09/11/2020.