Zbulo të panjohurën

Në Prekaz, serbët pësuan keq – u vranë 62 policë

Sa më shumë që kalojnë vitet, aq më shumë fëmijët tanë pyesin me kuriozitet: Çfarë ka ndodhur në Prekaz me 5, 6 dhe 7 mars?! Si ka luftuar Adem Jashari dhe familja e tij?! Në sa ora kanë filluar luftimet?! Kush është vrarë i pari e kush i fundit? Sa shumë kanë rezistuar edhe pjesa tjetër.
Redaksia Parrotlla net, përmes një miku ndërkombëtar, ka arritur të shohë një pjesë të Dosjes, me të cilën do të merret Drejtësia Ndërkombëtare. Në këtë dosje figurojnë 62 policë serbë të vrarë. Në mesin e tyre është edhe Nenad Simiç, nga Kurshumlia e Serbisë.
Për shkak të ndjeshmërisë, në po japim këtë fotografi, po edhe disa fotografi të tjera, për ta parë fëmijët tanë se çfarë lufte u zhvillua në Prekaz me datat 5, 6 dhe 7 mars 1998.