Zbulo të panjohurën

Nëntë familje në Gjakovë evakuohen për shkak të rrezikut nga përmbytjet

Nëntë familje me rreth 70 anëtarë janë evakuuar të premten mbrëma nga lagja “Shotë Galica” në Brekoc të Gjakovës, si pasojë e reshjeve të pandërprera që kanë rrezikuar shtëpitë e tyre nga përmbytjet.

Komisioni komunal i formuar nga kryetari i komunës sot, ka njoftuar se këta banorë do të strehohen përkohësisht në ambientet e Aeroportit të Gjakovës.

“Për transportin, vendosjen e tyre, ushqimin dhe pajisjet tjera të nevojshme është përkujdesur komuna e Gjakovës, ndërsa nuk ka munguar edhe përkrahje e pjesëtarëve të Forcës së Sigurisë së Kosovës, të cilët po ashtu kanë kontribuar në strehimin e këtyre familjeve. Ndërsa për nesër është paraparë edhe një vizitë rutinore shëndetësore nga ekipet e QKMF-së së Gjakovës”, ka njoftuar Kuvendi Komunal i Gjakovës në Facebook.