Zbulo të panjohurën

Pamje që nuk janë parë deri sot, varrezat e Jasharëve pak ditë pas çlirimit të Kosovës (Video)

 

Sot bëhet 23 vjet nga dita kur nisën luftimet në Prekaz mes forcave serbe dhe familjes Jashari.

Për tre ditë rresht, komandanti i UÇK-së Adem Jashari dhe familja e tij luftuan me forcat armike, për të rënë heroikisht më 7 mars.

Në atë kohë mediat e huja kishin vizituar Prekazin vetëm pak ditë pas çlirimit të Kosovës, ndërsa shiheshin shtëpitë dhe varrezat e Jasharëve ku kishte gjurmë të një beteje të egër lufte.

Qytetarët në atë kohë menjëherë kishin nisur të vizitonin varrezat e Jasharëve si një nderim për sakrificën e tyre që kanë bërë për çlirimin e Kosovës, kjo traditë vazhdon edhe sot kur në vecanti më 5,6 dhe 7 mars shqiptarët nga të gjitha trevat vizitojnë për të nderuar Jasharët në “Epopen e UÇK-së”./Magazina.al

Pse Rugova nuk shkojë asnjëherë në Prekaz? Kjo ishte përgjigjja e tij (VIDEO)