Zbulo të panjohurën

‘Protesta gjithpopullore’ mbledh shumë pak qytetarë që kundërshtojnë masat anti-COVID

Ka filluar në ora 11:00 protesta e qytetarëve kundër masave të reja anti-COVID të vendosura nga Qeveria e Republikës së Kosovës.

Protesta po mbahet në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë, pikërisht para ndërtesës së Qeverisë, por ‘Protesta Gjithpopullore’ ka arritur të mbledh vetëm një numër të vogël të qytetarëve.

Ndryshe, Qeveria e Kosovës ka miratuar të enjten masat e reja për parandalimin e përhapjes së COVID-19, të cilat do të hyjnë në fuqi sot në ora 18:00.

Masat, sipas këtij vendimi të qeverisë do të vlerësohen pas dy jave, varësisht nga situata epidemiologjike në vend, dhe si i tillë vlen deri në një vendim tjetër.

Masat e marra parashohin tri zona të rrezikshmërisë, sipas numrit të të infektuarve nëpër komuna: zona e kuqe me rrezikshmëri të lartë, zona e verdhë me rrezikshmëri mesatare dhe zona e gjelbër e cila ka rrezikshmërinë më të ulët.