Zbulo të panjohurën

Viti 1997, Glauk Konjufca si gjimnazist fliste për mbylljen e shkollave shqipe nga serbët (Foto)

Ishte viti 1997, kur pushteti jugosllav kishte mbyllur shkollat dhe institucionet tjera arsimore në Kosovë. Nxënësit mësonin nëpër shtëpi dhe në këtë formë nuk ndalej arsimi shqip megjithë vështirësitë. Gazetari Nuhi Bytyqi kishte realizuar një dokumentar që ishte trasmetuar në Televizionin Shqiptar.

Pjesë e këtij dokumentari, sic shkruan Magazina.al, ishte edhe nxënësi i shkollës së mesme, Glauk Konjufca.

Gjimnazisti nw këtë intervistë fliste për vështirësitë që kishin nxënësit të mësonin nëpër shtëpi shkolla.

“Shkolla jonë ka mjaft kushte të vëshira, por meq populli shqiptar i ka kushtuar  një rëndësi arsimit, ne kemi disa njerëz që i kanë kushtuar rëndësi arsimit dhe lëshuan shtëpitë për shkolla”, kishte deklarauar Konjufca. Magazina.al